Op het ATP-circuit is een man actief met een interessante naam: Jack Sock. Robin Haase kent hem goed; hij verloor op Roland Garros én Wimbledon van hem. (Ik wilde hier schrijven dat Robin Haase zijn meeste tegenstanders kent van een verliespartij, maar dat is tamelijk onmogelijk om uit te zoeken. Hij heeft in elk geval 155 partijen gewonnen en 180 verloren in zijn carrière, maar door wat doublures zou hij meer mensen kunnen kennen die hij verslagen heeft.)

Hoe dan ook: Jack Sock. Een beetje een enfant terrible (zoals Jeff Tarango dat vroeger was), maar het gaat mij hier om de naam: één lettergreep voor en achter. Ik kon zo snel geen tennisser verzinnen met deze eigenschap. Ik liep onze olympische ploeg erop na: Tim Lips rijdt paard, Roel Braas roeit, Li Jie pingpongt, Kyle Stolk zwemt, Wout Poels fietst, Tim Veldt rent baan en Henk Grol doot ju. Zeven mensen op 241 deelnemers, dat is beduidend meer dan één op de 100.

Maar als je de 241 beste tennissers bekijkt, kom je toch aan zes eenlettergrepigen. Met dank aan Yan Bai, Ti Chen, Di Wu, Ze Zhang en Sam Groth. Leuk detail: nummer 242 is James Ward. Maar die doet niet mee, dus.

Advertentie