Kort over sport is een zo dagelijks mogelijke weblog van Jan Beuving met korte observaties over sport. Daarnaast levert Kort over sport iedere zondag een bijdrage aan NOS Studio Voetbal in de rubriek ‘Korte Corner’.

Jan Beuving is (lied)tekstschrijver en cabaretier. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht (wiskunde en wetenschapsgeschiedenis) en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hij schrijft liedteksten voor diverse artiesten en cabaretier(e)s. In februari 2013 bereikte hij de finale van het Leids Cabaret Festival samen met pianist Daan van Eijk. In april 2013 won hij, samen met Angela Groothuizen en Nico Brandsen, de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 voor het lied ‘Vinkeveen’.

Momenteel staat hij samen met Daan van Eijk in de theaters met het cabaretprogramma Reken maar nergens opKlik hier voor de speellijst.

Daarnaast voetbalde hij 20 jaar op een bedroevend niveau. In de ongeveer 360 wedstrijden die hij speelde maakte hij meer eigen doelpunten (11) dan doelpunten voor zijn eigen club (8). Voor zover hij weet is hij de enige met een dergelijke balans.

Mail: janbeuving [at] gmail.com
Twitter: @janbeuving
Website: http://www.janbeuving.nl

Advertentie