Vanmorgen twitterde Robin van Galen de volgende tekst: It’s a beautiful daaaaaaayyyyyyyy! Wie het ‘day’ zo lang uitrekt, kan niet anders dan de woorden gelijk horen op de muziek van Queen, en dus daarna zingen: ‘the sun is shining / I feel good / and no-one’s gonna stop me now.’

Dat is te hopen voor Van Galen. Vanavond om zeven uur, live op nos.nl te zien, spelen de Nederlandse waterpolomannen de allesbeslissende kwalificatiewedstrijd voor de olympische spelen. Van Galen won ooit goud met de dames, en als hij zich met de mannen zou plaatsen, zou het haast zo’n knappe prestatie zijn.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat Van Galen doelt op het gelijknamige lied van U2. Dan wordt de titel gevolgd door ‘don’t let it get away’. Dat is precies wat de waterpolomannen moeten doen. Door een zeer goede poulefase, met een knappe zege op Spanje, krijgt Nederland nu niet het sterke Canada maar Frankrijk voor de kiezen. Maar de Fransen zullen net zo blij zijn dat ze Nederland krijgen, en niet Spanje. Het zal mijn calvinistische inslag wel zijn, maar ik ben vooral geneigd te denken: men moet de dag niet prijzen voor het avond is.

Advertenties