Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat geldt voor sporters, voor coaches en ook voor scheidsrechters. In de halve finale van het waterpolobekertoernooi stonden Polar Bears en ZPB H&L Productions tegenover elkaar. (Of zou je bij waterpolo moeten zeggen dat ze tegenover elkaar dreven?)

Hoe het ook zij: de Polar Bears wonnen dankzij een gelijkspel in eigen huis (12-12), omdat ze de uitwedstrijd met 9-10 hadden gewonnen. ZPB (Zwem- en Polovereniging Barendrecht) maakte in die wedstrijd een onterecht afgekeurd doelpunt. Jammer, maar zo is het leven. Maar niet voor ZPB, dat protest aantekende. En nu komt het: de protestcommissie gaf de Barendrechters gelijk. Verdict: het uitspelen van de wedstrijd vanaf een 10-12 stand in Barendrechts voordeeld. Dat gebeurde, maar onder protest van Polar Bears, en de wedstrijd eindigde in 13-16. Dus toen stond ZPB ineens in de finale.

Tot vandaag, want de tuchtcommissie overrulede het besluit van de protestcommissie. De oorspronkelijke 12-12 bleef staan, Polar Bears in de finale. Wat een amateuristisch gepruts van een Zwembond die jaarlijks een vermogen krijgt van het NOC*NSF omdat de sporten die ze vertegenwoordigen in hoog olympisch aanzien staan. Wat rest voor ZPB zijn gebakken peren, maar daar zijn ze gelukkig aan gewend; hun hoofdsponsor H&L Productions is al jarenlang specialist in fruitpuree.

Advertenties