Gisteren nam Herman van der Zandt afscheid van het NOS Journaal. Hij verhuist naar de afdeling sport, en werd uitgeleide gedaan met het clublied van NAC. ‘Leve N-A-C’, zingt het clublied trouwens, terwijl de NAC-supporters die ik ken altijd NAC zeggen, als letterwoord en niet als initiaalwoord. Maar waarschijnlijk was het makkelijker rijmen met N-A-C (Hé hé olé en wat dies meer zij) dan met NAC. (Waar zit je als supporter nooit op je gemak?)

Herman heeft aan de verkiezingsuitslagenavonden de bijnaam Herman de schermman overgehouden, en dat brengt ons bij de vraag: hoe is het eigenlijk met de schermers in Nederland? De teletekstpagina van het schermen komt helaas niet op het scherm.

Een update: in het Europese Cadetten Circuit (tot 23) afgelopen weekend behaalde Valentina Bos een 13e plaats met degen in Grenoble en Edo Zoons werd 31e met floret in Halle. De man voor de nabije toekomst is Bas Verwijlen. Ooit achtste op de Spelen, ooit vice-wereldkampioen, ooit nummer 1 van de wereld. Hij was een tijdje uit de running, maar een maand geleden won Verwijlen goud met de degen bij een Grand Prix in Bern. Hij wil naar Rio, maar zoekt nog sponsors, aldus zijn website. Misschien kan Herman een mooie reportage over hem maken.

Advertenties