Onderaan in de vaderlandse volleybaleredivisie staat, na vijf wedstrijden, Arbo Rotterdam. Niet één wedstrijd werd gewonnen. (Net als het Talentteam trouwens, dat pas vier wedstrijd speelde, maar ook nul punten gehaald heeft. Het talentteam is een verzameling spelers die op termijn in oranje zullen moeten uitkomen, en nu vast met elkaar trainen op Papendal. Maar het doet toch een beetje sneu aan, een talentteam dat nul punten haalt. Bij de vrouwen staat het talentteam overigens in de middenmoot.)

Volleybalvereniging Arbo Rotterdam heet eigenlijk Fusion, maar heeft omwille van de sponsoring zijn naam verkocht. Fusion is dan weer een fusie van VCO/Ervea en Alexandria ’66 (een democratische volleybalclub, vermoed ik). Ik citeer van de website: ‘De naam fusion geeft de fusie weer tussen beide verenigingen.’ Joh!

Nu is dat normaal een treurige zaak, clubs die hun naam verkopen aan de commercie, maar in het geval van volleyballers is het wel grappig dat een bedrijf dat gespecialiseerd is in arbonormen zich bezighoudt met lange mannen. Die zitten namelijk altijd op te kleine stoelen achter te lage bureaus. Maar ja. Misschien dat ze nu zo lekker op hun perfect op maat gemaakte werkplek zitten, dat ze geen zin meer hebben om te trainen.

Advertenties