Als dit sportweekend één ding liet zien, dan is het dat het op papier altijd anders is dan in de werkelijkheid. Nogal glad, aangezien er behalve boter-kaas-en-eieren geen sporten op papier worden gespeeld.

Op papier was het Nederlandse Davis Cupteam kansloos tegen Zwitserland. Vandaar ook dat Robin Haase bij voorbaat al afzegde, om elders punten voor de wereldranglijst te verzamelen. (Een poging die jammerlijk strandde in de tweede rondde van een challenger, waar een Rus met de naam Smirnov hem de voet dwars zette, wat teletekst ertoe verleidde om de kop ‘Smirnov bezorgt Haase kater’ te gebruiken.) Maar in de praktijk waren de Zwitsers moe, werd het dubbel op zaterdag gewonnen, en was Wawrinka zelfs tegen De Bakker al rijp voor de sloop. Er was in Genève meer te halen dan bakzeil.

Op papier was Max Verstappen kansloos toen zijn auto niet van de startrij afwilde in Maleisië. Maar zie, twee safetycars verder reed hij uiteindelijk in de punten. Op papier was Excelsior kansloos tegen Ajax. In de praktijk trouwens ook, want hé, soms heeft het papier ook gewoon gelijk.

Advertenties