Ik geloof dat ik niet zo lang geleden nog iets aardigs over Robin Haase heb geschreven. Over dat hij toch maar mooi de enige Nederlandse tennisprof is die al jarenlang in de tophonderd staat, en al tijden geen grandslam gemist heeft. Vandaag weer even zijn keerzijde. Haase meldde zich af voor het Davis Cupduel met Zwitserland. Nederland speelt volgende week een uitwedstrijd, en de Zwitsers nemen én Roger Federer én Stanislas Wawrinka mee. Dat is zo ongeveer het sterkst denkbare team ter wereld. Omdat ook Igor Sijsling ontbreekt (algehele malaise) treedt Nederland aan met Matwé Middelkoop, Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung, Julien Rojer en Tim van Rijthoven.

Robin Haase speelt liever een challenger om zijn ranking te verbeteren. Dat kan zo zijn, maar wat je denkt is toch: hij ziet dat Nederland geen schijn van kans heeft, en laat het team vervolgens stikken. Nu is er inderdaad geen eer te behalen voor de Nederlandse ploeg. Maar er is wel een eer te verliezen, en Haase heeft dat zojuist gedaan.

Overigens heeft Roger Federer jarenlang hetzelfde gedaan met Zwitserland, maar als het om Federer gaat, is iedere onredelijkheid toch redelijk. Bovendien zegde hij nooit af om een challenger te spelen.

Advertenties