Er stond een exclusief interview met Sepp Blatter in de Volkskrant van afgelopen zaterdag. Een exclusief interview met Blatter lijkt me zoiets als het echt aller-, allerlaatste concert van Charles Aznavour – je weet dat het niet waar is, maar je trapt er toch in. IJdelheid verliest het alleen van de dood.

Blatter beschuldigt Platini van hoogverraad, maar zelden zal het spreekwoord over de pot en de ketel zo van toepassing zijn geweest. Zoals Eric Cantona al zei: Blatter of Platini, dat is kiezen tussen cholera en pest. Ik haal mijn schouders erover op. Het echte voetbal wordt allang niet meer op televisie uitgezonden.

Zorgelijker is dat de FIFA en het IOC langzaamaan niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. De olympische spelen kunnen alleen nog georganiseerd worden door landen met dubieuze regimes en verdachte geldstromen. Bij de sporters en het publiek zijn ze nog steeds populair, maar ook de spelen zijn geldgedrochten geworden. Ik denk dat Nederland zich daarom toch kandidaat moet stellen voor 2028. Gewoon, met de middelen die er zijn. Paardensport in Rotterdam, roeien op de bosbaan, zeilen op de Noordzee en alle atletiek gewoon in het oude, knusse olympisch stadion. Kaartjes alleen verkrijgbaar bij sigarenboeren. Retrospelen. De wereld is er aan toe.

Advertenties