Trouwe lezers weten dat ik geen Robin Haasefan ben. Toch verdient hij ook eens de lof die hem toekomt. Het is de enige Nederlandse tennisser die al jaren achtereen in de tophonderd staat. Sinds januari 2011 heeft hij geen grandslamtoernooi gemist; dat zijn er 19 op rij.

Dat hij daarin slechts twee derde rondes haalde: klopt. Dat hij op Wimbledon een ontluisterend slechte wedstrijd tegen Murray speelde: waar. Dat ik afgelopen zaterdag nog, na zijn nederlaag in de Davis Cup, een tweet met de hashtag #hahahaase plaatste: schuldig. Maar zie: hij won aan de zijde van Rojer het Davis Cupdubbel, en hij was zeer solide toen er zondag van hem gevraagd werd om zich de kopman te tonen.

Na dat redelijk dramatische Wimbledon speelde hij dus drie best-of-fives in drie dagen, en was hij toe aan een week rust. Maar deze week is het challengertoernooi van Scheveningen. Hoofdsponsor: Sport 1. En laat dat nu ook de sponsor van Haase zijn. En Robin Haase weet hoe de hazen lopen in topsportland: daar moet hij bij zijn. Als eerste geplaatst overleefde hij op zijn tandvlees ronde 1. Vanavond won hij van gravelbijter Zeballos. Haase betoont zich deze week een zuivere tennisprof. De enige die Nederland heeft. Dat zijn de feiten.

Advertenties