Rem Koolhaas heeft zich gemeld als architect voor een nieuw stadion voor Feyenoord. Dat schrijft de Telegraaf vandaag, dus het kan ook een plannetje van Cruijff zijn. Of van Jaap de Groot, dat is nooit helemaal duidelijk. Overigens zou het natuurlijk leuk zijn als Cruijff over een tijdje definitief wordt uitgekotst door Ajax, en hij nog een keer de overstap naar Rotterdam maakt. (Het zou vooral leuk zijn als het hetzelfde resultaat had.)

Maar terug naar de Kuip. Er lag een plan van BAM dat explodeerde omdat het te duur was. Er lag een plan van Red de Kuip, dat het niet lijkt te halen omdat ze weinig steun van de commissarissen hebben. En nu is er dus Rem Koolhaas. Het is een beetje alsof Picasso zich meldt om je huis te schilderen. Je kunt het aanbod moeilijk afslaan, maar de vraag is of het functioneel wordt.

Rem Koolhaas heeft ook het gebouw op de Uithof in Utrecht ontworpen, waar ik altijd mijn wiskundetentamens moest doen. De trappen in dat gebouw zijn verschrikkelijk; je kunt er niet op lopen. Geen goede reclame voor iemand die een stadion wil bouwen, dunkt me. Mijn tentamenresultaten werden er bovendien niet door opgetild – Feyenoord moet zich nog maar niet rijk rekenen.

Advertenties