Ik heb deze fascinatie al eens eerder gedeeld, maar toch: de rubriek Anno van Voetbal International portretteert profploegen van 20 jaar geleden. Er wordt ook altijd aandacht besteed aan de hedendaagse bezigheden van de spelers en begeleiders van toen.

Een doodenkele keer is iemand bij alle betrokkenen uit beeld verdwenen. Zoals ook deze week: liefst twee mensen van de elftalfoto van FC Dordrecht waren niet meer te traceren. Aad de Jong, toen elftalbegeleider, en speler Glenn Summerville: onvindbaar. Iemand die Aad de Jong heet terugvinden op google leek me onmogelijk, maar een prachtige naam als Glenn Summerville – geboren in Hellevoetsluis – dat moest toch unieke resultaten opleveren? Ik vond vrij weinig. Een man uit Paramaribo met dezelfde naam runt aldaar een café. En in 2006 – Glenn was toen al vijf jaar weg bij Dordrecht – was hij volgens een obscure forumthread speler van Aeolus en probeerde hij bij ASWH 2 nog aan de bak te komen. Of dat tevergeefs was vermeldt de geschiedenis helaas niet.

In het Nederlands beachsoccerteam speelde overigens tot voor kort de 3 jaar oudere Delano Summerville – hij was al over de veertig toen hij international was – en in Feyenoord onder 14 schittert thans Crysencio Summerville – allemaal uit de Rijmondregio. Familie? Spoorloos, kom er maar in.

Advertenties