Hoe weinig kun je overhouden van een voetbalclub? FC Twente kreeg vanmorgen voor de tweede keer drie punten aftrek voor financieel wanbeleid. Megalomanie is niet alleen aan banken voorbehouden. De club maakte bekend dat er stevig gesnoeid wordt in het personeelsbestand, Jong Twente wordt uit de competitie gehaald, de vrouwen zijn gedumpt, het scoutingapparaat wordt ontmanteld en zelfs de jubileumreceptie is afgelast.

Twente heeft nog 34 punten over, nu er in totaal zes afgetrokken zijn. In theorie kan de club zelfs nog degraderen via de nacompetitie, en ik denk dat dat precies de reddingsboei voor Twente kan zijn. Zorg dat je de laatste vijf wedstrijden verliest, en hoop dat je nog door vijf clubs wordt ingehaald. (Hoe NAC nog acht punten moet pakken is nog even de vraag, maar je moet in dit geval eerst uitgaan van eigen (gebrek aan) kracht.)

De ratten verlaten het zinkende schip al: Munsterman is weg, de shirtsponsor haakt af, de supporters zullen ook niet allemaal blijven en reken maar dat ook de goede voetballers vertrekken. Wat overblijft is een opleidingsploeg. Die is beter af in de Jupiler League. Een roem-, punt- en troosteloos seizoen onderin de eredivisie zou weleens de definitieve doodssteek kunnen zijn.

Advertenties