Er zijn een paar zekerheden in het leven van de sportliefhebber. Nederland wordt wereldkampioen korfbal. Als je Verstappen heet, rijd je de meeste races niet uit. Sven Kramer wint het WK allround. Sergej Boebka heeft het wereldrecord polsstokhoogspringen. Epke Zonderland staat. De PC is op de vijfde woensdag van juli, ook als die in augustus valt. Louis van Gaal heeft altijd gelijk. Jeffrey Herlings is als eerste bij de finish. De Coolsingel blijft leeg.

De FIFA is corrupt. Wielrenners gebruiken doping. Hockeyers praten bekakt. Leontien van Moorsel heeft meer verstand van mascara dan van wereldpolitiek. Telstar speelt eerste divisie. Vroeger ging het minder hard. Relaties tussen coach en sporter houden geen stand. Johan Cruijff heb grammaticaissues. Op Wimbledon speel je in het wit. Arsène Wenger is coach van Arsenal. Amazones lijken op hun paard. Mario van den Ende is het oneens met de scheidsrechter. Nederlanders kunnen niet ijshockeyen. China pakt de tafeltennismedailles. En Robin Haase verliest op grote toernooien altijd de belangrijke wedstrijden.

Tot hij gisteren ineens van Stan Wawrinka won. In Indian Wells. De grondvesten van de sport schudden. Ik ben gelijk even op de Coolsingel gaan kijken. Maar nee, die was nog steeds leeg natuurlijk.

Advertenties