Opblaasbaar is de nieuwe trend in stadions. Een koevoet, ijzeren staaf of iets anders groots krijg je tegenwoordig niet langs de beveiliging, maar een nog niet opgeblazen voorwerp smokkel je zo mee. Een week geleden hadden de Feyenoordsupporters al strandballen bij zich, in het olympisch stadion van Rome.

Ik stel mij voor dat op zeker moment gisterenavond iemand een banaan uit zijn onderbroek haalt, en deze begint op te blazen. Ik denk dat het toch al snel een minuut kost voor die goed hard is. Een minuut waarin blijkbaar niemand eromheen zegt: joh, zou dat nou wel verstandig zijn? Een minuut waarin de penningmeester naar het vak kijkt, iets geels ziet, en al weet hoe laat het is.

De Feyenoordfans(ites) klaagden afgelopen week terecht dat de verhalen over wat er in Rome gebeurd was nogal opgeblazen waren. Maar gisteren riepen ze het oordeel over zichzelf af. En natuurlijk denk je bij zo’n dubieuze scheidsrechter even: zou hij ingefluisterd zijn door de UEFA dat hij AS Roma waar het kon mocht bevoordelen? Maar als je dan ziet hoe een deel van de aanhang zich gedraagt, dan constateer je met pijn in je hart: misschien is het maar beter dat we niet meer meedoen.

Advertenties