Ik ben een rustige jongen, dat weten jullie allemaal, maar ik heb ook weleens een akkefietje gehad op de voetbaltraining. Je hebt een dag slecht gewerkt, je had een onvoldoende voor een tentamen, zoiets, en je werd uitgedaagd, je gleed net iets te laat of te hard in en er ontstond een handgemeen. Niks aan de hand, kan gebeuren. De trainer springt tussenbeide, sommeert dat je een rondje moet lopen, en aan het eind van het strafloopje gaat het alweer over hoe smerig de hesjes ruiken als ze niet gewassen zijn.

Gisteren brak Anouar Kali een kaak bij een handgemeen op de training van FC Utrecht. Niet zijn eigen kaak, maar die van een teamgenoot. Hij kan geen slechte dag op zijn werk hebben gehad die hij moest afreageren; hij was op zijn werk. Ik heb zo het vermoeden dat hij ook geen tentamens maakt waar hij gefrustreerd van kan zijn geweest. Nee, het was een training, er was een handgemeen, en Kali brak de kaak van Peterson.

In een wedstrijd zou je er rood voor kunnen krijgen, het verwonden van je eigen ploeggenoot. Utrecht gaf hem een geldboete, maar stelt hem morgen gewoon op tegen Zwolle. Benieuwd of ze voor een reserve net zo coulant waren geweest.

Advertenties