De kop is eraf. De eerste sportfinale van 2015 was gelijk om van te smullen: Gary Anderson won de PDC-wereldtitel door Phil Taylor te verslaan in een finale die alles had wat een finale nodig heeft. Alleen al het teruglezen van de setstanden (3-2, 2-3, 3-1, 3-1, 0-3, 0-3, 1-3, 3-2, 3-2, 3-1, 0-3, 2-3, 3-0) is spannend; het werd dus uiteindelijk 7-6.

Het was sowieso een mooi kampioenschap. Twee Nederlanders in de halve finale (beiden kansloos, overigens), maar met Van Barneveld tegen Phil Taylor was het toch een beetje Sampras-Agassi in de halve finale. Dit alles in de gebruikelijke sfeer van oliebollen, kerstkransjes en bankhangen: ideale vakantie-tv, zoals darts dat eigenlijk altijd is. Net zo goed is snooker de ideale katertelevisie.

Het sportjaar 2015 is verder een beetje een weeskindje, zoals ieder oneven jaar. Natuurlijk, er is de tourstart in Utrecht, en er zal heus wel ergens een WK korfbal zijn, maar het is vooral een jaar om eens lekker lang op vakantie te gaan. Gelukkig wordt er altijd wel ergens getennist (de eerste nederlaag voor Kiki Bertens is alweer binnen!), gevoetbald, geschaatst of gelopen. En ach, 200 woorden zijn er zo aan gewijd. Tot zover, tot morgen dus.

Advertenties