Gisterenavond speelde de minst scorende voetbalaanval van de Engelse Premier League, die van Aston Villa, tegen de minst gepasseerde defensie, die van Southampton. De jongen van het houten scorebord had de schuifjes met getallen voor de thuisploeg dus niet meegenomen, maar hij had ze toch nodig: Aston Villa maakte een doelpunt! Southampton echter ook, en dus werd het 1-1.

Aston Villa heeft nu 6 doelpunten in 12 wedstrijden gemaakt, en desondanks 12 punten gehaald: drie zeges en drie gelijke spelen. Als voetbal ging om het hoogste aantal punten per gescoord doelpunt, stond Aston Villa in de Champions Leaguefinale. Tegen HSV overigens, dat in de Duitse competitie dezelfde cijfers kan overleggen. Lille doet het met 16 punten uit 9 goals ook heel aardig, net als Atalanta (10 punten, vijf goals.)

Opvallend is overigens dat in Engeland een stuk minder gescoord wordt dan in Nederland. Hebben wij zulke goede spitsen, of heeft Engeland zulke goede verdedigers? Het antwoord mag u zelf raden. Southampton ondertussen, de ploeg van de gebroeders Koeman, staat nog steeds tweede, door dit gelijke spel nu wel op 6 punten van koploper Chelsea. Met de efficiëntie van Aston Villa zouden ze maar drie keer hoeven te scoren om dat gat te overbruggen.

Advertenties