Toen ik vannacht over de A12 naar huis reed, zag ik op het viaduct bij Zoetermeer een digitaal spandoek hangen. (De vraag of een digitaal spandoek eigenlijk wel kan hangen, laat ik even aan de lezer. Net als de vraag of een spandoek überhaupt wel digitaal kan zijn. Maar het zag er nu eenmaal uit als een digitaal spandoek.) Erop stond te lezen dat van 4-11 oktober de Europese Kampioenschappen Curling in Zoetermeer worden gehouden.

Een beetje googelen leerde dat het hier gaat om het EK voor landen uit de C-divisie. Daar hoort Nederland voor wat de mannen betreft niet bij – die strijden in de B-groep. De Nederlandse vrouwen zijn wel te bewonderen. Opvallendste deelnemer in de C-groep bij de mannen is IJsland, waarvan ik verwacht had dat ze op een hoger niveau thuis hoorden. (Hun landnaam is blijkbaar geen garantie voor succes op gladde ondergronden.)

In de SilverDome in Zoetermeer ligt overigens de enige officiële curlingbaan van Nederland, en het EK voor C-landen is het eerste internationale toernooi dat er gehouden wordt. Grijp uw kans dus! Kaarten kosten 2 euro per dag, en voor 10 euro heb je een passe-partout voor de hele week. Zo goedkoop was subtopsport maar zelden.

Advertenties