Het is een geschenk uit de hemel voor alle voetballiefhebbers in Nederland dat het Nederlands elftal gisteren zijn eerste kwalificatiewedstrijd verloren heeft. Stel je nu toch eens voor dat deze wedstrijd gewonnen was, dan waren we op deze voet doorgemodderd, om vervolgens op dat EK over twee jaar roemloos ten onder te gaan.

Dankzij deze wedstrijd weten we voorgoed dat Guus Hiddink te oud is om deze baan nog te doen. Guus Hiddink is een vetgemeste gans. Als je op zijn buik prikt, boert hij Russische bankbiljetten. Een door de botox bij elkaar gehouden bondscoach, die er patent uitziet voor zijn leeftijd, maar wiens geluk en autoriteit over de datum heen zijn.

De internationals geloven niet meer in zichzelf, omdat de man met het charisma, Louis van Gaal, vertrokken is. De wedstrijd van gisteren liet vooral zien wat voor opmerkelijke mentale prestatie Van Gaal geleverd heeft in Brazilië. Hiddink zal nog een paar maanden aanblijven, er zal gelijkgespeeld worden tegen Kazachstan en van IJsland worden verloren, waarna de KNVB zal besluiten hem te ontslaan, om vervolgens onder leiding van Ronald Koeman als nummer drie van de poule het EK te halen. En Guus gans? Die gaat in de foie gras.

Advertenties