De Tour de France was dit jaar zo’n saaie aangelegenheid dat slaapmiddelenfabrikanten een daling van hun verkoop merkten in de maand juli. Maar gelukkig is er nu de Vuelta. Na gisteren ziet de topvijf van het algemeen klassement er als volgt uit:
1. Alberto Contador
2. Alejandro Valverde
3. Rigoberto Urán
4. Chris Froome
5. Joaquim Rodriguez

Dit is pure wielerporno, dat begrijpt u. En dan is Quintana gisteren nog afgestapt na een dubbele valpartij, anders was het allemaal nog spannender geweest. Rodriguez staat op ruim anderhalve minuut; alles is nog mogelijk dus. In de tweede helft van de toptien vinden we overigens ook namen om van te likkebaarden: Fabio Aru en, mijn persoonlijke favoriet, Winner Anacona. Anacona is een Colombiaan, die dus ouders heeft die hun kind bij de geboorte Winner hebben genoemd. Vorige week deed hij die naam eer aan, door een etappezege te boeken.

In de schaduw van dit Spaanstalige geweld, dat de komende dagen nog over La Camperona (19,5%) en Lagos de Covadonga (17,5%) voert, staat er ook een Nederlander in de toptien. Niet de zo bewierookte nieuwegeneratieheld Wilco Kelderman, maar Robert Gesink. U was hem vergeten, maar hij leeft nog. Gisteren deed hij zelfs een lange aanval op de slotklim. Tevergeefs uiteraard, maar toch.

Advertenties