De topklasse zaterdag heeft nog altijd geen kampioen. Dat komt omdat GVVV en Spakenburg gelijk eindigden in puntenaantal, en het reglement voorschrijft dat er dan een beslissingswedstrijd gespeeld wordt. In de topklasse wordt behoorlijk betaald, en is er sprake van semi-profvoetbal. Waarom kan het doelsaldo dan niet gewoon doorslaggevend zijn?

Nu moeten beide ploegen een wedstrijd spelen om de titel. Die zou zaterdag plaatsvinden bij VVOG in Harderwijk, maar de burgemeester verbood dat. Nu wordt er aanstaande zaterdag gespeeld bij FC Volendam. Volendam! Dat is weliswaar ook een vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee, maar het ligt nogal uit de richting. Gezien de standplaatsen van GVVV en Spakenburg had een treffen in Amersfoort voor de hand gelegen, maar daar is geen voetbalclub die groot genoeg is om 6000 man te huisvesten. Utrecht heeft alleen de Galgenwaard, en die is veel te groot. Volendam is gek genoeg een van de nabijste locaties met een stadion waar 6000 man in kunnen.

Kind van de rekening ondertussen is het Amsterdamse AFC, de zondagtopklassekampioen, die nog tegen GVVV of Spakenburg om het algeheel amateurlandskampioenschap speelt. Omdat een uit- en thuiswedstrijd waarschijnlijk niet meer in het KNVB-schema passen, moet ook voor die ontmoeting een terrein gevonden worden. FC Emmen heeft zich al gemeld als gastheer.